Doorgaan naar hoofdcontent

Primeur voor Achterhoekse gemeenten: gezamenlijk zonnepark

Primeur voor Achterhoekse gemeenten: gezamenlijk zonnepark
De Achterhoekse gemeenten hebben gezamenlijke een zonnepark gekocht. Dit doen zij samen vanuit de organisatie AGE BV, waar acht Achterhoekse gemeenten gezamenlijk eigenaar van zijn. Het zonnepark is ontwikkeld door Gemeente Montferland, met hulp van Agem Energie Experts en bevindt zich op een voormalig voetbalveld en een bijbehorend trainingsveld in Braamt. Het park draagt de naam Zonnepark Braamt.
 
Gemeente legt 128 zonnepanelen op dak brandweerkazerne in Mijdrecht
Op het dak van de kazerne van Brandweer Mijdrecht zijn onlangs 128 zonnepanelen gelegd. Daarmee zet de kazerne, in beheer van de gemeente, opnieuw een mooie stap qua verduurzamen. Burgemeester Maarten Divendal, wethouder Cees van Uden en Harry Bakker (postcommandant Brandweer Mijdrecht) bewonderden op dinsdag 13 maart vanaf de hoogwerker de zonnepanelen op het pand aan de Industrieweg in Mijdrecht.
 
Nieuwe zonnedaken leveren eerste stroom op
De nieuwe zonnedaken van Nieuwe Lansinger Stroom zijn in productie. Het gaat in totaal om 436 zonnepanelen: 214 bij Loonbedrijf Van der Burg in Berkel en Rodenrijs, en 222 bij Motorcross Aad in Bleiswijk. De zonnepanelen zijn gefinancierd door inwoners van Lansingerland. Nieuwe Lansinger Stroom is de lokale energieco√∂peratie van Lansingerland die werkt aan een duurzamer Lansingerland. […]
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.