Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw onderzoek kijkt naar synergie tussen offshore wind, zonnepanelen en waterstofproductie op zee

Nieuw onderzoek kijkt naar synergie tussen offshore wind, zonnepanelen en waterstofproductie op zee
Onderzoeksproject Solar Enhanced North Sea Energy Hub (SENSE-HUB), onder leiding van TNO, onderzoekt hoe de integratie van verschillende energiesysteemmodules op de Noordzee tot een toekomstig stabiel en betrouwbaar energiesysteem kan leiden. Voor het eerst wordt gekeken naar de synergie tussen offshore wind, zonnepanelen en waterstofproductie op zee. SENSE-HUB gaat in het vierjarige project de uitrol van drijvende zonnepanelen in hernieuwbare energiesystemen op zee versnellen. Continue reading Nieuw onderzoek kijkt naar synergie tussen offshore wind, zonnepanelen en waterstofproductie op zee at Windenergie Nieuws.
 
Energiekosten verlagen? Gemeente Lansingerland helpt
Gemeente Lansingerland helpt huurders en woningeigenaren, die in 2022 een energietoeslag hebben gekregen, met het verlagen van de energierekening. Wethouder Michiel Muis: "De energiekosten zijn schrikbarend hoog. Mensen met een minimaal inkomen hebben hierdoor nog minder te besteden. We helpen hen om de kosten voor energie blijvend te verlagen. Ik hoop dat iedereen, die in aanmerking komt, meedoet aan deze actie. Kent u iemand die deze hulp kan gebruiken? Vertel hem dan over deze actie." Huurders 3B Wonen Huurders die in 2022 de energietoeslag hebben ontvangen of een inkomen hebben van maximaal 140% van de bijstandsnorm, kunnen contact opnemen met De Energiebox. Een energieadviseur van de Energiebox komt bij de huurder langs en neemt een doos met energiebesparende producten mee. De energiecoach helpt de huurder met het aanbrengen van de producten en geeft persoonlijke bespaartips die passen bij de woonsituatie. Het advies en de producten zijn gratis en worden u aangeboden door de gemeente. Het kost u dus helemaal niets. Woningeigenaren die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen Woningeigenaren, die in 2022 een energietoeslag hebben ontvangen of een inkomen hebben van maximaal 140% van de bijstandsnorm, komen in aanmerking voor een gratis energieadvies van adviseurs van Susteen. Ook krijgen zij een financiĆ«le bijdrage van maximaal € 2500,- voor een energiebesparende maatregel zoals vloer-, dak-, gevel-, spouwmuur of glasisolatie. Susteen zorgt ervoor dat de isolatiemaatregel door betrouwbare bedrijven wordt uitgevoerd tegen een collectieve inkoopprijs. Woningeigenaren met een woning met energielabel E, F of G Woningeigenaren met een E, F of G-energielabel kunnen zich bij Susteen aanmelden voor een gratis maatwerkadvies en de collectieve inkoopactie. Susteen zorgt ervoor dat isolatiemaatregelen in de woning door betrouwbare bedrijven worden uitgevoerd tegen een collectieve inkoopprijs. Het energielabel van de woning is te controleren via de website van Susteen. Energiecoaches Nieuwe Lansinger Stroom Inwoners kunnen voor vragen en advies over duurzame energie en energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, gebruik van radiatorfolie en dergelijke terecht bij de energiecoaches van Nieuwe Lansinger Stroom voor een coachgesprek. U kunt bellen met 06 8266 1945 of een e-mail sturen naar energiewinkel@nieuwelansingerstroom.nl of persoonlijk langs gaan bij de Energiewinkel: Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs. Adviseurs Susteen Voor vragen over de collectieve inkoopactie isolatie om het energielabel van de woning met energielabel D, E, F of G te verhogen, kunnen inwoners terecht bij de adviseurs van Susteen. Alle informatie vindt u op onze webpagina over Energie besparen.
 
New research looks at synergies between wind, solar and hydrogen production at sea
The recently granted innovative research project Solar Enhanced North Sea Energy Hub (SENSE-HUB), led by TNO, addresses the integration of various energy system modules for the Dutch North Sea. For the first time, the synergies between offshore wind, offshore solar and hydrogen production at sea will be considered. (SENSE-HUB) will accelerate the rollout of offshore […] The post New research looks at synergies between wind, solar and hydrogen production at sea appeared first on Windpowernl. Related posts: Dutch king visits North Sea energy production sites HYGRO and TNO receive subsidy for 'hydrogen mill' Launch study on new floating flexible solar energy systems
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.