Doorgaan naar hoofdcontent

Kleine inspanning, veel impact

Kleine inspanning, veel impact
Daan Vermeulen bij zijn warmtepomp: "Opgewekt Houten krijgt ook met de warmtetransitie te maken." Daan Vermeulen is nu bijna een jaar secretaris van Coöperatie Opgewekt Houten. 'Afwisselend, veelzijdig en enerverend', zo karakteriseert hij die periode. Opgewekt Houten richt zich op zon-op-dak, en heeft nu zes installaties en met totaal 1.600 panelen. "Dat is redelijk overzichtelijk. The post Kleine inspanning, veel impact first appeared on Opgewekt Houten.
 
Openingsfeest van de zonnedaken op 2 gymzalen, samen met de wethouder en directeur Sportbedrijf Rotterdam
Officiële ingebruikname eerste twee zonnedaken van Alex Energie Drie jaar na de oprichting van Alex Energie konden werden de eerste twee zonnedaken op de gymzalen van het Gemeentelijk Sportbedrijf aan het Lagelandsepad en de Tattistraat in Prins Alexander eindelijk officieel in gebruik genomen. In de kantine van de tafeltennisvereniging Alexandria '66 werd onder grote belangstelling van leden van Alex Energie en andere belangstellenden de officiële opening verricht door Chantal Zeegers, wethouder klimaat, bouwen en wonen van Rotterdam, Ronald van Ombergen, directeur van het Sportbedrijf Rotterdam, Saskia Meijer, Voorzitter van TTV Alexandria '66 en Vanessa Bruin, lid van Alex Energie en gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam. Gezamenlijk staken zij de stekkers in elkaar, waardoor de eerste stroomproductie van Alex Energie een feit werd. Naast deze officiële plichtplegingen werd er door een aantal aanwezigen, onder wie onze voorzitter Donald en Ronald van Ombergen een balletje geslagen op de eerste tafeltennistafel van zonnepanelen ter wereld. Daarnaast maakten veel aanwezigen gebruik van de mogelijkheid om met een schaarlift tot grote hoogte te stijgen en onze zonnepanelen op het dak te bewonderen. Het werd uiteindelijk een gezellig samenzijn van alle leden en andere belangstellenden waarbij veel ervaringen werden uitgewisseld over energiebesparing en milieu. De uitleenapparatuur voor het uitvoeren van energiescans door de energiecoaches mocht zich verheugen in een grote belangstelling. Op naar de volgende zonnedaken van Alex Energie om nog meer CO2 te besparen en Prins Alexander van nog meer groene energie te voorzien. Maar dat niet alleen: Alex Energie gaat de bewoners van Prins Alexander daadwerkelijk helpen om energie te besparen door middel van warmtescans en collectieve bezuinigingsadviezen en het gezamenlijk uitvoeren van de noodzakelijke maatregelen.
 
'Groene Waterstof voor alle Namibiërs'
Op zaterdag 25 maart jl. heeft Micha de Roos MSc in de Agnietenkapel te Gouda een drukbezochte lezing gegeven getiteld 'Groene waterstof voor alle Namibiërs' . Deze lezing was georganiseerd door de Vereniging voor Zonnekrachtcentrales voor leden en belangstellenden. Daar waar het vaak bij groene waterstof gaat om de technische kant van dit onderwerp heeft Micha als industrieel ecoloog bijzondere aandacht besteed aan de sociale, ethische en maatschappelijke kant van de zaak. Voor meer over deze leerzame en interessante lezing lees verder...
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.